sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vitosen testijuoksu

Eilen oli aika testata täysin uutta matkaa, kävin nimittäin kipaisemassa vitosen testijuoksun Ruissalossa. Sain seuraksi yhden triathlonkavereistani, jonka kanssa oli kiva valmistautua testiin ja verkata. Olo oli ennen juoksua tosin jälleen kerran hyvin epävarma: mietin, miten ihmeessä pystyn juoksemaan noin lyhyen matkan oletettavan kovaa? Inhaa, ajattelin ja ennakoin että tänään tullaan olemaan epämukavuusalueella oikein olan takaa. 

Testi starttasi Ruissalon sillalta ja reitti kulki ulkoilureittiä autotien vierellä kasvitieteellisen ohi aina lähelle golfkentän viheriöitä. Yritin lähteä juoksemaan tasaista 4:30 min/km-vauhtia, mutta huomasin heti ensimmäisellä kilometrillä, että sen ylläpito tulisi olemaan mahdotonta. Mäkiä riitti: pahimmat olivat heti sillan jälkeen edessä ollut pitkä nousu ja toinen, lähes loppusuoralle juoksijaa odottanut nousu. Jälkimmäinen otti kyllä itseltäni luulot pois ja huomasin hyytyessäni, miten kovasti vailla voimatreeniä jalkani olivat. Vauhti poukkoili välillä 4:37-4:55/km, jaloista ei vain lähtenyt irti enempää. Syke nousi heti startissa 170:n paremmalle puolelle ja siellä itsepintaisesti myös pysyi, eli anakynnyksellä mentiin. Inhottavaa :) joka tapauksessa maaliin tulin ajassa 23:38 eli keskivauhdiksi jäi 4:44. En ollut tyytyväinen, mutta onpahan varaa parantaa. Täytyy katsoa josko joulukuussa testiaika alkaisi 22:lla. 

Testin jälkeen juoksimme samaisen vitosen kevyttä hölkkää takaisin autolle ja fiilistelimme mennyttä juoksua ja yleisesti treenaamista. On todella hienoa, että näitä testijuoksuja järjestetään, aion todellakin ottaa ne talven ohjelmaani mukaan. Testit ovat muuten aina kuun kolmantena lauantaina ja ihan kaikille avoimia, wink wink (lisätietoa mm. sivulta varsyjuoksee.blogspot.fi). 

Tänään on ollut laiska sunnuntai, tosin tarkoituksena olisi mennä pienelle lenkille vielä iltasella. Tiistaina on vuorossa vk-treeni ja sen jälkeen taas lepoa ennen seuraavaa, perjantain kynnystestiä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti