maanantai 7. joulukuuta 2015

Kuulumisia kevyeltä viikolta

Huomenet ja mukavaa kolmannen adventtiviikon alkua!

Näköjään taas on tullut pientä taukoa blogin pidossa. Tuntuu, ettei oikein ole ollut sen kummempaa kerrottavaa. Treenit kulkee miten kulkee, välillä paremmin ja välillä huonommin. Viime kuukautta ovat sävyttäneet pitkälti erinäiset testit, jonka vuoksi perustreeni on jäänyt hieman vähemmälle, mutta rasitusta on kyllä tullut. Vitosen testijuoksun lisäksi tein edellisviikolla juoksun kynnystestin Kupittaan hallilla, ja siinä tunnetusti viimeiset tonnit tuntuvat ja kunnolla. Positiivinen yllätys oli se, että vikan tonnin ajaksi tuli 4:01 eli sain rypistettyä sen ihan hyvään tahtiin. Viimeksi nopein tonni oli muistaakseni 4:17 eli kehitystä etenkin maksimivauhdeissa on tapahtunut. Kunnon analyysiä treenistä en ole vielä saanut, sitä odotellessa.

Viime viikon vietin puolestaan kevyttä viikkoa ja se kyllä tuli tarpeeseen, varsinkin kun vielä maanantaina tein aika mukavan rankan vauhtikestävyysintervallin: 1x3000 m, 1x2000 m, 2x1000 m ja 1x500 m. Se kulki ihan loistavasti ja antoi uskoa tulevaan. Kolme tonnia meni aikaan 13:55, kahden tonnin vauhti pysyi suhteellisesti lähes samana, tonnit puristin 4:30 tuntumaan tai alle ja 500 m onnistuin pääsemään alle kahden minuutin. Kun maanantaina ennen juoksutreeniä takana oli vielä uintitreeni, olo oli aika loppu tiistaina. Keskiviikkona kävin kevyesti kuntopiireilemässä Kupittaalla ja to-la oli lepoa, johtuen kiristyneistä työkiireistä ja työpaikan pikkujouluista Helsingissä. Sunnuntaina tarkoituksena oli juosta ihan kunnon pitkä lenkki (n. 20 km), mutta se jäi tyngäksi ja matkaa tuli vain 12 km, kun inhottava sää ja kiire itsenäisyyspäivän lounaalle pakottivat lopettamaan lyhyeen. Hyvä puoli erittäin kevyessä viikossa on kuitenkin se, että olen tänään täynnä energiaa matkalla kohti Helsinkiä ja edessä on toivottavasti taas täysipainoinen treeniviikko.

Olen jo pitkään harmitellut uinnin vähyyttä treenikalenterissani. Olen tänä talvena jättänyt tietoisesti traineritreenin pois ja alunperin ajatuksena oli korvata se uinnilla, mutta aikatauluongelmien vuoksi uinnin osuus on jäänyt harmittavaisen vähäiseksi. Ja jos ei treenaa, ei kehity. Olenkin pelännyt oman uintini heikentymistä ja uudeksi motivaattoriksi uintivauhtien lisäämiseen ostin vihdoin Suunnon Ambit 3:n, jossa on hyvät uintiominaisuudet. Valkoinen ihanuus vakuutti juoksuominaisuuksillaan jo eilisellä pitkällä lenkillä, ja odotan innolla, että pääsen kokeilemaan sitä altaaseen ja kellottamaan vauhteja. Ehkä uintikertojen lisääminenkin onnistuu joulun aikaan, kun aikataulut antavat muuten myöden.

Toinen varustepäivitykseni liittyy lenkkareihin. Tilasin syksyllä Wigglestä Newtonin Ahat pk-lenkeille. Lenkkareita ylistettiin arvosteluissa ja päätin kokeilla jotakin uutta perus-Addujen sijaan. Kenkien ensituntuma oli hyvä, mutta pidemmän päälle juostessa jalat alkoivat sattua, jossain määrin jopa niin että motivaatio kärsi. Viime viikolla sain onneksi korjattua tämänkin ongelman, kun kävin ostamassa Niken Zoom Pegasukset pk-käyttöön. Muutos Newtoneihin nähden oli valtava, ja tykkään juoksutuntumasta Nikeillä, joille annoin uuden mahdollisuuden vuosikausien tauon jälkeen. Veto- ja kisakenkinä pidän edelleen Adidaksen Adiokset, mutta peruskenkiin kaipasin vaihtelua merkin suhteen. Ainakin alkutuntuman perusteella valinta oli oikea.

Ambit3 ja Pegasukset antoivat lisäboostia lenkille sateisena ja harmaana itsenäisyyspäivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti