sunnuntai 16. elokuuta 2015

Turku Triathlon Weekendin sprintti 15.8.

Moikka! Luvassa on nyt jonkinmoinen kisaraportti eiliseltä, jolloin kävin kisaamassa TTW:n sprintin. Olo ennen kisaa oli hermostunut: mietin, että miten ihmeessä selviän noin lyhyestä matkasta, jossa pitää oikeasti mennä kovaa. Totuushan on se, etten ole koskaan kisannut "oikeassa" sprinttikisassa, ja vajaamittaisesta Kakskerran juhannustriathlonista on jo yli kaksi vuotta aikaa. Jännitystä lisäsi vielä se, että kisaa seuraamaan Turun keskustaan oli tulossa kaikki tutut, joten oli paree onnistua :)

Sitten itse kisaan. Lauantai valkeni lämpimänä ja aurinkoisena, siis täydellisenä kisasäänä. Kisa oli vasta iltapäivällä, joten aikaa hermoiluun riitti päivän mittaan. Onneksi oli seurakavereita, jotka jakoivat ajatukset. Lähdön lähestyessä pyörä tarkastukseen, vaihtopaikka valmiiksi ja muun virran mukana jokirantaan odottelemaan veteen pääsyä. Uintilähtö olikin varsinainen huolenaiheeni kisassa: kun ilmoittautuneita oli 237 ja kaikki lähtevät samaan aikaan, voi siinä tohinassa sattua ja tapahtua. Yritin hakea paikan, jossa olisi tilaa, mutta en valitettavasti ehtinyt ja jäin joen keskelle. Se oli huono valinta, sillä ensin eteeni osui heti lähdössä hitaampi uimari tukoksi, ja sen jälkeen populaa törmäsi vasemmalta ja oikealta, joten uintilinjaa piti hakea monta kertaa uudestaan. Mitään suurempaa paniikka ei kuitenkaan tullut, ja käännön kohdalla pahin tungos helpotti. Uinti oli osaltani ihan ok, aikaa kului 14:47.

Uinnista noustiin ramppia pitkin jokirantaan, jossa oli noin 150 metrin juoksun jälkeen vaihto pyörään. Sähläsin aikani vaihdossa, mutta sain lopulta kaikki tarvittavat kamppeet päälle ja pääsin matkaan. Pyörä vähän jopa pelotti, sen treenaamisen kun olen jättänyt todella vähille. Koska matka oli vain sen 20 km, päätin kuitenkin lähteä polkemaan reippaanlaisesti. Sykkeet pysyivät koko pyöräilyn ajan todella korkealla ja se vähän huolestutti juoksun suhteen, mutta päätin pitää vauhtia yllä. Pyörän lopussa otin yhden geelin energiaksi juoksuun. Aikaa pyörään meni 41 minuuttia, ja pääsin lähelle 40 minuutin tavoitettani. 

Vaihdossa rykäisin pyörän vähän voimakkaammin telineeseen. Kuului äänekäs pum ja eturenkaasta pakeni ilma. Ajattelin, että tänään oli onni mukana, kun renkaatkin puhkeavat vasta fillarilta noustessa :) lisäksi katsoin, että tasaisella juoksulla olin alle puolentoista tunnin tavoiteajassani. Vaihdon jälkeen oli juomapiste, jossa heitin päälleni vettä ja otin energiajuomaa. Sitten tositoimiin.

Juoksu kulki ihan hyvin, ja pyrin pitämään alle viiden minuutin kilometrivauhtia yllä. Se onnistui (keskivauhti 4:49 min/km) ja pääsin jopa ohittamaan pari miestä juoksun aikana. Keskustassa kannustus, sekä tuttujen että tuntemattomien, oli mahtavaa ja antoi lisätsemppiä. Maalisuora koitti nopeasti, ja mietinkin sen nähdessäni että olisi ollut valmis juoksemaan vielä toisen kierroksen. Otin pienen loppukirin ja pääsin maaliin, jossa kannustus oli huimaa maaliportin molemmin puolin. Fiilis oli maalissa hyvä ja energinen, ja oli kiva nähdä seurakavereita. Lisäksi olin erittäin tyytyväinen suoritukseeni kokonaisuudessaan: ajaksi tuli lopulta 1:24:03, jolla irtosi sija 6/70 naisten kuntosarjassa. 

Näin kisan jälkeen olo on hyvä ja mietin tälle päivälle kevyttä treeniä. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka sprintti olikin ok kisana, niin pitkät matkat pysyvät tiukasti kalenterissani tulevaisuudessa. Ensi vuonna aionkin osallistua Turussa puolimatkalle, sen verran hyvin kisaorganisaation järjestelyjen toimivuus minut vakuutti. Hieno kisa, joka tosiaan jatkuu tänään vielä puolimatkalla. Yritän päästä ainakin maalisuoralle ottamaan urheita kisaajia vastaan :)

Uinnin lähtö ja vaihto hienoissa maisemissa.

Mimmit olivat vedossa. Kuva Piian puhelimesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti