maanantai 14. syyskuuta 2015

Pari juoksuviikkoa ja tähtäimessä tankkaus, osa 1

Moikka!

Taas on jäänyt pari viikkoa päivittämättä erinäisten kiireiden vuoksi. Miten tuntuukin, että vaikka syksy saa ja kalenteri tyhjenee ainakin meillä viikonlopun osalta erinäisistä menoista ja kisoista, kiireet viikolla ne vain lisääntyvät. Vaikka blogia en ole ehtinyt päivittää, on viimeisten viikkojen aikana tapahtunut monenmoista. Koska tekstistä tulisi muutoin aivan järkyttävän pitkä, olen jakanut sen kahteen osaan aloittaen viikosta 36.

Edellisviikko alkoi heti maanantaina kunnon vetorypistyksellä. Teimme Kupittaanpuistossa minuutin vetoja lyhyellä, vain puolen minuutin palautuksella (luonnollisesti verryttelyt, venyttelyt ja liikkuvuustreenit kuuluivat asiaan). Lähdin tekemään treeniä kovalla itseluottamuksella. "Mut näähän on vaan minuutin vetoja, ei kai se lyhyt palautus mitään haittaa". Jukra kunpa olisin tiennyt.

Vetoja oli siis ohjelmassa yhteensä 15. Ensimmäiseen vetoon lähdettiin tunnustellen 4:10 min/km-vauhdilla. Se meni ihan kivasti. Juoksimme vedot aina edes takaisin ja merkkasimme viivan hiekkatielle jokaisen juostun vedon jälkeen, jolloin pystyimme seuraamaan vauhtia. Jokaisella vedolla piti päästä ainakin viivalle, mieluiten sen yli. Kymmenen vedon jälkeen pidimme hieman pidemmän tauon ja siinä kohtaa alkoi jo tuntua. No, enää viisi edessä. Viisi nopeinta, toivoin. Kolme seuraavaa meni vielä mutta kaksi viimeistä olivat kyllä rajua puristusta. Väsymyksestä huolimatta vauhti kuitenkin kiihtyi loppua kohti mentäessä ja viimeisen vedon vauhdiksi tuli 3:47 min/km. Sen jälkeen tuli kyllä puhallettua kerta jos toinenkin Kupittaanpuiston nurtsilla. Treeni oli kova ja tehokas. Olen ollut pidempien vetojen ystävä, mutta tuo lyhyt palautus teki kyllä tehtävänsä, suosittelen!

Muutoin viikkoon kuului meidän seuran yhteisuintitreenien aloitus Impivaarassa keskiviikkona. Olosuhteiden pakosta juoksin treeniin ja sieltä takaisin, eli yhteensä 10 km. Se olikin vähän odotettua rankempi reissu, sillä treeneissä vierähti lähes kaksi tuntia (uintitreeniä ennen teemme loistavan lihaskunto- ja liikkuvuusharjoituksen) ja matkoihin meni kolmas mokoma, jolloin olin kotona vasta kymmenen jälkeen illalla. Kun seuraavana aamuna herätys oli kuudeltä, jäivät unet pakostakin hieman vähemmälle. Ehkä ensi kerran jätän juoksut väliin ja hoidan itseni hallille vaikka pyörällä :)
Torstaina viikko jatkui "perinteisillä" parisatasilla ja perjantaina menimme portaille. Treenitunteja viikkoon ei kulunut kuin 4:29 joten aika perusviikko oli kaikkinensa. Monipuolista juoksua ja vähän uintiakin sisältyi viikkoon eli ihan hyvä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti