sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sitten niihin treeneihin

No niin, sitten viikon 2 treeneihin motivaatiovuodatukseni jälkeen :)
Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen viikkoon. Sain monipuolistettua treenaamista mukavasti, kun otin spinningin jälleen mukaan ohjelmaan. Totesin sen olevan hyvin juoksusta palauttavaa ja vahvistavan samalla mukavasti takareisiä.

Treenit pähkinänkuoressa:
Ma verkat +juoksusetti hallilla. Piti olla 7*150 m+6*150 m+5*150 m+4*150 m suht kovaa. Tämän jouduin jättämään kesken (viimeiset 5 vetoa jäivät kokonaan pois), kun kipu penikoissa yltyi turhan kovaksi juoksussa
Ti Sali 35 min (jalkakipu jatkui mave-treenissä, sali jäi lyhyeksi)
Ke spinning 45 min + keskivartalotreeni 15 min (mukavaa palauttelua)
To Uinti 2 km ja matolla 10 km kiihtyvä (korkeat sykkeet matolla, kv 5:25 min/km eli aika hiljaa)
Pe Uinti 2 km (ilon hetkiä kun uinti kulki)
La Olisi pitänyt olla vitosen testijuoksu, mutta jätin pakkasen vuoksi väliin ja tein 5 km testin matolla. Aika 23:08, 4:37 min/km. Tähän lisäksi verkkaa ulkona 8 km
Su Olisi pitänyt olla lepopäivä, mutta piknik-risteilymme peruuntui. Sen sijaan tein varhain aamulla umpihangessa kevyen 16 km (6:15/km)



Tosiaan viikko oli mukavan monipuolinen, ja treenituntejakin tuli noin 8. Juoksu oli jälleen pääosassa ja hieman harmiakin mahtui mukaan viikkoon sen osalta. Jouduin nimittäin keskeyttämään maanantain hallitreenin penikoiden kipuilun takia. Onneksi parin päivän tauko juoksusta ja hieronta auttoivat, ja nyt kivut tuntuvat jälleen hellittäneen.

Hyvä mieli tuli myös lauantain mattoreenistä. Aikeenani oli alunperin mennä testijuoksuun kipaisemaan kymppi, mutta selvästi yli 10 asteen pakkasennusteet tekivät suunnitelmille stopin. Vaikka juoksen ihan mielelläni pk-lenkkejä kovassakin pakkasessa, kovaan juoksuun paras lämpotila olisi mieluummin yli -10 astetta. Päätin kuitenkin tehdä jonkinmoisen testin, ja kipaisin Elixian matolle juoksemaan 5 km kovaa (verryttelyt tein ulkona). Matka taittui yllättävän hyvin aikaan 23:08, joka lienee uusi epävirallinen ennätykseni. Olen nyt tottunut mattojuoksuun ja alkanut pitää siitä, joten se tulee todennäköisesti pysymään myös tulevina viikkoina ohjelmassa, mikäli ulkona asteet pysyvät selvästi miinuksella. Hallin kovalle alustalle en nimittäin taida uskaltaa mennä ihan heti jalkavaivojen pelossa, jotan matto on pelastava tekijä kovemmissa treeneissä.

Muutoin viikkoon mahtui pari hyvää uinitreeniä (yht. 3,8 km), yksi kiihtyvävauhtinen mattoreeni, jossa olin kyllä vähän väsynyt, sekä sunnuntain pitkis umpihangessa. Lähdin liikkeelle aamuvarhaisella jo ennen klo seitsemää, joten lumiaurat eivät vielä ehtineet raivata kävelyteitä kuntoon. Tuntuma oli hyvä, mutta meno arvattavasti raskaampaa, joten kilometrit jäivät hieman aiotusta, ja koko lenkin pituudeksi tuli 16 km. Juoksu hiljaisessa jokirannassa oli kuitenkin todella nautinnollista, ja alla on muutama tunnelmakuva matkan varrelta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti