maanantai 11. tammikuuta 2016

Treenintäyteinen pakkasviikko

Moikka!

Uusi vuosi tuli ja meni, ja jätin lupauksistani huolimatta aivan viime hetkillä väliin Liedon uudenvuoden juoksun. Sekin viikko meni vielä pitkälti flunssasta toipuessa, mutta hyvä että jaksoin levätä. Nimittäin viime viikolla pääsin jo tekemään kunnon treeniä. Samalla saatiin kunnon pakkaset myös meille etelään, mutta se  ei vauhtia hidastanut. Oma turnauskestävyyteni pakkasen suhteen on melko korkea, ja onnekseni pahimpien kylmien aikana treenit olivat ajoitettuna halliin. Sunnuntain pitkiksen sainkin sitten hölkkäillä jo mukavassa -13 asteen pakkasessa, joka ei ottanut keuhkoihin enää lainkaan. Kokeilin juosta pitkästä aikaa myös matolla, ja se osoittautuikin oikein mukavaksi kokemukseksi. Kokonaisuudessaan viikon treenit näyttivät tältä:


Ma: Hallilla verkat ja 2000m, 1500 m, 2x1000 m + 300 m vedot pitkällä palautuksella (4-5 min)
Vauhdit 4:45, 4:33, 4:23, 4:22, 3:50.
Ti: Kuntosali
Ke: Lepo
To: Kiihtyvä 11,5 km matolla, vauhdit 6:00-4:40 min/km, keskivauhti 5:15 min/km + 1 km uinti
Pe: Kuntopiiri 1 h
La: Verkkaa 4 km + uintia 2 km/50 min
Su: Pitkä kevyt 19,1 km, keskivauhti 5:55 min/km.

Maanantai alkoi tosiaan kunnon hallitreenillä eli pitkillä vedoilla, jotka ovat suosikkejani. 2000 metrin veto tuli juostua vähän turhan hitailla vauhdeilla, mutta muuten olin tosi tyytyväinen treeniin, sillä kunnon vk-treenit ovat viime aikoina jääneet väliin. Vauhditkin ovat kehittyneet parempaan suuntaan pikku hiljaa, ja siinä missä tonnin vedot alle 4:30:n aiheuttivat suuria haasteita vielä syksyllä, kulkivat ne nyt selvästi kevyemmin.

Viikon toinen onnistuminen liittyy vk-alueelle, sekin. Torstain -20 asteen pakkasen ajamana ja uintitreenistä samalla haaveillen menin nimittäin Paimion uimahallin kuntosalin juoksumatolle vetämään mattotreenin. Ohjelmassa oli n. 12 km kiihtyen. Päätin, että juoksen about tunnin ja katson, kuinka pitkälle ehdin. Liikkeelle lähdin ihan höntsävauhdista (6 min/km) ja kiristin siitä joka kilometrin jälkeen suunnilleen seuraavasti: 5:40, 5:27, 5:20, 5:10, 5:05, 5:00, 4:55, 4:50, 4:45, 4:40. Lopuksi sainkin juosta jo aikamoista vauhtia, mutta oli se hauskaa. Keskivauhdiksi tässä iloittelussa tuli 5:15 min/km eli ihan hyvä. Kun vielä juoksun päätteeksi pääsi pulahtamaan kilometrin edestä altaaseen, oli treeni kruunattu :)

Sitten epäonnistumisiin. Viime viikolla sain lihaskunnon mukaan ohjelmaan, jopa ihan kaksin kappalein. Tiistaina kävin salilla (tosin vähän jalkoja säästellen) ja perjantaina teimme noin tunnin kuntopiirin Kupittaalla. Jälkimmäinen oli silmiä avaava: luulin lihaskuntoni olevan ihan hyvällä tasolla, mutta kuntopiirin vaikeudet paljastivat totuuden. Tehdyt hyppysarjat ja askelkyykyt osoittivat, että pakaroihin kaivataan voimaa ja paljon, jos mielii kovempaa juosta. Täytyy siis ottaa tästäkin heikkoudesta opiksi ja liittää erilaiset hypyt (jännehypyt, pakarahypyt ym) omaan ohjelmaan. Tuskaista se todennäköisesti tulee aluksi olemaan, mutta toivottavasti kehitystäkin tapahtuu pikku hiljaa.

Tällä viikolla on edessä ainakin tammikuun testijuoksu. Mielin vitosen sijaan tällä kertaa kympin matkalle, mutta saas nähdä, mikä on fiilis lauantaiaamuna juoksupäivän koettaessa. Mukavaa viikkoa sinulle!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti