maanantai 9. helmikuuta 2015

Viikon 6 treenit

Viikko 6 oli treenien osalta melko perusviikko, jonka aikana pääpaino oli juoksussa. Koska yritän saada juoksuvauhtiini lisäpuhtia, tein kaksi hieman vauhdikkaampaa lenkkiä, joista toinen oli 7 km kiihtyvällä vauhdilla. Toiseen puolestaan kuuluivat Kupittaan urheiluhallissa tehdyt 6x500 metrin vedot verryttelyineen. Kuten jo esittelyssäni kerroin, pyrin lisäämään juoksuun hieman vauhtia ja siksi harjoitusohjelmassani on ollut parin kuukauden ajan peruslenkkien lisäksi vähintään yksi vauhtitreeni viikossa. Tein tammikuussa muutaman kerran 4-5x1000 m vetoja, joten 500 metrin vedot olivat nyt mukavaa vaihtelua. Jo muutaman kerran kovempaa juostuani olen huomannut, että juoksuaskeleeseen on tullut hieman keveyttä ja alan ehkä hiljalleen ymmärtää, mitä juokseminen rennosti kovaa tarkoittaa eli pientä positiivista kehitystä on havaittavissa.

Juoksuviikon kruunasi sunnuntain lenkki, jonka pituudeksi tuli nyt 21,5 kilometriä. Meillä on oma triathlonisteista ja suunnistajista koostuva sunnuntailenkkiporukka, mutta aikatauluongelmien vuoksi jouduin tällä kertaa jättämään yhteistreenin väliin. Onneksi sain osaksi matkaa seuraa hyvästä ystävästä, eikä lenkistä tullut liian yksitoikkoista. Pitkät lenkit ovat olleet ja tulevat olemaan tämän kevään ajan juoksuharjoitteluni kivijalka Tukholman maratonille valmistautuessani. Lenkillä pyrin pitämään sykkeet matalina, vähintään 10 lyöntiä alle aerobisen kynnyksen, eli vauhti on melko leppoista, ja sunnuntaina aikaa kului 2 h 16 min.

Kun sunnuntaihin lisätään vielä tunnin tekniikkauintiharjoitus illalla, tulee päivästä aikalailla urheilupainotteinen. Alkavalla viikolla keskityn lepoon ja trainerilla pyörittelyyn, sillä sen osalta tunnit jäivät nyt melko vähäisiksi. Pyöräily on triathlonissa tällä hetkellä selvästi heikoin osa-alueeni, joten siihen pitäisi keskittyä selvästi nykyistä enemmän ja mieluummin jo ennen lumien sulamista.

Sunnuntain lenkkieväät: vettä ja geelejä.

Viikon treenit summattuna:

juoksu: 4 h 5 min
uinti: 2h 35 min
pyöräily trainerilla: 35 min
kuntosali: 45 min

Yht. 8 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti