tiistai 17. helmikuuta 2015

Viikon 7 treenit

Viime viikko oli minulle selkeä lepoviikko ja se tulikin tarpeeseen.  Loppuviikolla tuntui, että olen normaalia väsyneempi ja jalat eivät palautuneet normaaliin tahtiin, vaikka harjoitukset olivat melko kevyitäkin. Niinpä päätin ottaa rauhallisesti.

Erityisesti kevennyksen huomasi juoksun osalta, kun ei tullutkaan tehtyä vetotreeniä hallissa eikä sitä yli 20 kilometrin lenkkiä, joka on ollut ohjelmassa muutaman viikon ajan. Sain sen sijaan tehtyä pari hieman tehokkaampaa uintiharjoitusta. Torstaina uin 10x100 metrin vetoja verryttelyineen. Lauantaina toistin harjoituksen pienemmällä määrällä, 5x100 metriä ja lisäksi tein perustekniikkauinnit. En ole uintivetoja tehnyt varmaan koskaan, vaan lätkinyt menemään aina tasaisella perusvauhdilla. Täytyy sanoa, että oli kiva kunnolla hengästyäkin uidessa :)

Viikon loppua kohden laiskistuin ihan kunnolla. Suunnitelmissani oli mennä seuran yhteiseen yhdistelmätreeniin Kupittaan urheiluhallille sunnuntaina, mutta ajatus trainerin ja pyörän roudaamisesta hallille oli ylitsepääsemätön. Lisäksi auringonpaiste houkutteli ulos, ja niin päätin vaihtaa yhdistelmän alle 10 kilometrin höntsälenkkiin Ruissalossa. Onneksi sain seuraa lenkille, yhdessä oli paljon mukavampi taivaltaa vähän lyhyempääkin reittiä.

Täytyy kyllä sanoa, että Ruissalo on ehdottomasti lempiympäristöni juoksulenkeille. Rantapromenadia on hieno juosta kohti upeita huviloita, ja Ruissalontien toisella puolella on mukavan vaihteleva maastoreitti. Mikäli lähden kotiovelta ja juoksen saaren päästä päähän ja takaisin kotiin, saan matkaksi sopivasti pitkän lenkin, n. 22 kilometriä. Toki Ruissalon monipuoliset reitit tarjoavat paljon vaihtoehtoja myös lyhyemmille lenkeille ja luontopoluilta voi hakea boostia metsäjuoksuun. Metsät ja meri sen tekevät, että jotenkin Ruissalossa juostessa on helpompi hengittää.

Mainitsin edellisessä viikkopäivityksessäni, että sisäpyöräilyn osuutta pitäisi hieman lisätä. Aika vähäiseksi se jäi viime viikollakin, vain 50 minuuttiin. Tämä johtuu pitkälti siitä, että yhdistelmätreeni jäi väliin. Trainerin kanssa polkeminen ei edelleenkään houkuttele, mutta yritän tsempata tällä viikolla ja polkea edes kahden tunnin ajan.

Yritän nyt rytmittää treeniäni siten, että ainakin joka 4. viikko olisi selvästi kevyempi. Tosin luulen, että kun harjoitukset kovenevat kevättä kohti mentäessä, pidän kevyemmän viikon joka kolmannella viikolla. Tämä ihan vaan senkin takia, etten hajota paikkoja nyt, kun urheiluinto on korkeimmillaan.

Viikon 7 treenit summattuna:
Juoksu 2 h 35 min
Sisäpyöräily 50 min
Uinti 1 h 50 min
Sali 1 h

yht. 6 h 15 min

Turussa oli jo kevättä ilmassa <3

Sunnuntai-iltapäivän huumaa Ruissalossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti