tiistai 24. helmikuuta 2015

Viikon 8 treenit ja ylipitkä lenkki

Viime viikosta tuli suhteellisen rankka. Treenitunteja taisi kertyä tämän vuoden huiput, lähes 10. Olen tyytyväinen määrään, sillä viikon aikataulu oli melko tiukka ja tunteja kului myös töiden parissa.

Sain aikaiseksi asentaa rakkaaseen Bianchiini aerotangot, jotka olivat lojuneet jo pari kuukautta pakkauksessa odottamassa käyttöönottoaan. Kuten viime kirjoituksessani mainitsin, olen tuskaillut sisäpyöräilymotivaationi suhteen, jonka vuoksi trainerilla rullailu on jäänyt vähäiseksi. Aerotankojen asentaminen toi kuitenkin ratkaisun motivaatio-ongelmiin: sen lisäksi, että tangot tuovat vaihtelua ajoasentoon ja näin ollen tekevät harjoituksesta mielekkäämmän, ne ovat samalla oiva alusta erilaisten medioiden katselun mahdollistaville laitteille. Ei muuta kuin kännykkä tai tablet tankojen päälle, ja pyörä on myös kodin viihdekeskus :) sai treenikin saman tien uutta puhtia ja asettamani kahden tunnin aikatavoite täyttyi trainerin päällä.


Muutoin viikkoon sisältyi mm. yksi kuntosalitreeni, pari uintitreeniä ja perusjuoksut: hitaampi lenkki sekä vedot Kupittaan urheiluhallissa. Viikon kuitenkin kruunasi normaalia pidempi juoksulenkki. Päätimme Tukholman maratonille kanssani lähtevän ystäväni kanssa testata jalkojen kestävyyttä 30 kilometrin matkalla. Geelit ja juomat siis matkaan ja tien päälle. Reittimme lähti Portsasta, kulki Ruissaloon, jossa Kansanpuiston ja Kuuvan kautta Saaronniemeen ja takaisin saaren toisen puolen lenkkipolkuja. Ruissalosta palasimme Härkämäen kautta takaisin Portsaan. Matkasuunnitelma oli yllättävän hyvä, sillä matkaksi muodostui tasan 30 km.

Pitkä lenkki antoi todella paljon varmuutta Turkholman maratonia ajatellen. Matkavauhtimme osui täysin tavoitteeseen ollen n. 6:30/km, jalat tuntuivat koko lenkin ajan hyviltä eivätkä kipuilleet sen jälkeenkään. Myöskään energiavarastot eivät päässeet tyhjentymään, minkä vuoksi juoksu kulki kivasti. Fiilis oli sen verran hyvä, että lähdin vielä seuraavana aamuna n. 9,5 kilometrin palauttavalle lenkille. Kahden päivän aikana tuli siis ihan kiitettävästi juoksukilometrejä, ja tästä on hyvä lähteä lisäämään hiljalleen kevään aikana tehoja. Nyt on kuitenkin vuorossa ansaittu lepoviikko etenkin juoksun suhteen.

Viikon 8 urheilut summattuna:

Juoksu 5 h 10 min
Uinti 1 h 55 min
Trainerilla pyöräily 2 h
Kuntosali 45 min

Yht. 9 h 50 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti