maanantai 15. kesäkuuta 2015

Viikko 24, kun helle yllätti pyöräilijän

Moikka! Viime viikko kului jo melko tasapainoisissa treenitunnelmissa. Sain tehtyä monipuolisen viikon, johon kuului pari uintikertaa altaassa, pari avovedessä, pyöräilyä yli neljän tunnin edestä ja muutama intervalleja tai pidempiä vetoja sisältävä juoksulenkki sekä keskivartaloa ja jalkoja koetteleva kuntopiiri. Tukholmasta palautuminen on sujunut mukavasti, vaikka kovilla vauhdeilla juoksu tuntuu edelleen hieman tahmealta. Aloitinkin juoksutreenin suhteen varovasti: tein keskiviikkona vain pienen verryttelyn ennen kuntopiiriä. Perjantaina kävin tekemässä 3x400 m Paavo Nurmen stadionilla  2-3 min kävelypalautuksin ja sunnuntaina oli vuorossa 12 kilometrin kiihtyvävauhtinen lenkki, josta n. 4 km juoksin viiden minuutin tahtia. Nythän saan onneksi jättää tasavauhtiset lenkit vähäksi aikaa sivuun ja keskittyä monipuolisempaan juoksuun ja ennen kaikkea myös muihin lajeihin.

Helleraja oli vetotreenin aluksi lähellä ja meni sen aikana rikki.

Viikon 24 treenit. Nyt aletaan olla balanssissa triathlon-kisoja ajatellen.
Olen tyytyväinen viikon antiin etenkin pyöräilyn osalta, vaikka viikonlopun pitkä lenkki olikin todella vaikea. Alun perin tarkoituksena oli tehdä pitkä yhdistelmä, mutta päätin, että se odottakoon itseään ensi viikolle. Niinpä kipaisin lauantaiaamuna pyöräilemään. Ilma oli mahtava, aurinko paistoi ja lämmitti ja Bianchi kulki loistavasti. Tein pyöräilyn alkuun kaksi viiden minuutin vetoa ja keskivauhtikin nousi niiden aikana 31-32 kilometriin tunnilta. Vauhdin hurmasta innostuneena päätin pidentää kahden tunnin lenkin kolmeen, ja lähdinkin vielä ekstrakierrokselle.

Pää ei kuitenkaan ihan pysynyt perässä suunnitelmissa, sillä en huomannut että yhden juomapullon käsittävät vesivarantoni olivat kovaa vauhtia hiipumassa. Vesi loppui, kun olin 25 kilometrin päässä kotoa ja lämpötila sen kuin nousi. Kaiken huipuksi olin unohtanut vielä rahat ja pankkikortinkin kotiin, joten marketin juomahyllyt eivät tulleet kysymykseen. Pääsin kuitenkin noin 57 kilometrin jälkeen lopulta kotiin, mutta olo oli tuolloin jo todella heikko. Onneksi nesteensaanti ja viileä suihku auttoivat, ja olo koheni nopeasti. Helle yllätti pyöräilijän, mutta toi mukanaan alkukesän hyvän muistutuksen: juomaa pitää olla tarpeeksi mukana (tai ainakin se muutama kolikko). Onneksi tästä nestevajeesta selvittiin säikähdykellä ja pystyin palaamaan treenin pariin heti seuraavana päivänä.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti