sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Viikko triathlonkauden avaukseen

Huomenta!

Tasan viikon kuluttua näihin aikoihin olen toivottavasti avannut triathlonkauden, sillä Voimarinteen teräsmieskisojen puolimatka starttaa sunnuntaina klo 10. Kisakuume on jo nyt kova, ja odotan kovin pääsyä lähtöviivalle. Ensi viikko kuluukin pitkälti treeniä himmaillen ja tankkaillen, jälkimmäisen ajattelin aloittaa keskiviikkona ja syödä hiilaripainotteisesti perjantaihin asti. Lauantaina onkin sitten siirtyminen normaaliin ruokavalioon ja sunnuntaina startti.

Ehjä viikko treenimäärän suhteen.


Tällä viikolla tein pitkälti perusviikon treenien suhteen. Viikkotunteja kerääntyi 8,5, mikä sisälsi paljon hyviä ja välillä vähän huonompiakin hetkiä. Tässä viikko pähkinänkuoressa.

Ma: Työpäivä Helsingissä ja illalla kevyt pyörä Paimio-Turku (34 km), kun hain fillarini sunnuntain avaintreenin jäljiltä takaisin kotiin.

Ti: Avovesiuinti Littoistenjärvellä, 2x750 m. Poijut on saatu takaisin paikoilleen, mikä oli hyvin iloinen yllätys. Meidän perheen pojat olivat taas rannalla hengenpelastajina. Yksin uinti ei kuitenkaan ollut ihan parhaasta päästä.
Illalla sitten ohjattu juoksutreeni, joka otti luulot pois. Verryttelyt, avausvedot (n. 80 m) ja sen jälkeen 6x500 m pari-kolmen minuutin palautuksin. Vauhdit starttasivat 4:30:n tasolta ja niitä kiristettiin jokaisella vedolla n. 5 sekuntia/km. Oma statistiikkani näytti seuraavia km-vauhteja: 4:35, 4:23, 4:17, 4:07, 4:07, 3:55. Jestas että nuo viimeiset vedot olivat kovia, en ole varmaan koskaan juossut puolta kilsaa noin kovaa. Treeni tuntui, mutta niin kuulemma pitikin ja hyvä niin. Porukassa oli taas oikein mukavaa juosta, en yksin saisi koskaan tuollaisia tehoja irti!

Ke: Lepo. Kävimme mieheni kanssa leffassa ja syömässä, joten lepoa myös mielelle. :)

To: Herätys aamulla klo 5 ja pyorän selkään kohti Kakskertaa. Tavoitteena oli tehdä parin tunnin lenkki mutta lähtö oli sen verran myöhään ennen työpäivää, että treeni typistyi hieman yli puoleentoista tuntiin. Hyvä niin, koska pyörä ei kyllä kulkenut yhtään. Yritin ottaa pari kovempaa vetoa, mutta siitä ei tullut mitään ja ihan pk-vauhtikin (joka on hidas) tuntui vaikealta. Syynä on varmaan aikainen aamu ja aamupalan väliin jääminen. Tästä syystä keskivauhtikaan ei päätä huimannut (25,5 km/h).

Pe: Lihaskuntopäivä, eli tein juoksijan kuntopiirin, josta edellisessä postauksessa mainitsin. Lisäksi piipahdin avovedessä, mutta uinti jäi alle kilometriin. Sen sijaan sain arvokasta kuvamateriaalia uinnistani, sillä äitini otti videokuvaa matkan varrelta. Uinti näyttää muuten ihan hyvältä, mutta tähystys on suuri ongelma. Tähytän joka 5. vedolla ja silloin, pään noustessa liikaa, vauhtini tyssää lähes kokonaan. Täytyy yrittää hakea tähän edes pientä korjausta vielä ennen sunnuntain kisaa. Muuten uinti näyttää ihan ok:lta treenimäärään nähden.

Aamuaurinko ja Samppis kuuluvat kesään!


La: Herätys ennen kuutta ja fillari kohti Samppalinnan maauimalaa. Meillä on seuran uintivuoro klo 6:30 alkaen, joten aikainen uimari hyvän radan nappaa :) Aamu oli todella kaunis ja allas hiljainen, sillä suurin osa seuralaisistamme oli valmistautumassa Kiskon triathlonkisaan. Itselläni oli päivän ohjelmassa lyhyt yhdistelmä. Päätin uida märkäpuvun kanssa puolimatkan uinnin eli 1900 m. Uinti oli kuitenkin jotenkin nihkeää ja sain aikaa kulumaan altaassa ihan liian kauan, yli 38 minuuttia. Lämmin vesi teki olon märkkärin kanssa todella tukalaksi ja matkanteko alkoi jossain vaiheessa oikein tympiä. Yksi avoveden hyvistä puolista on mielestäni se, että siellä matka etenee yllättävän nopeasti, ja siksi kaipuu avoveteen olikin treenin aikana kova. Mutta uinti tuli tehtyä ja olo ihan ok sen jälkeen. Lähdin samppiksesta energisenä kohti kotia, jossa vaihdoin maantiepyörän alle ja matka kohti Ruissaloa alkoi. Aamukahdeksalta liikenteessä oli vielä hiljaista, joten sain mennä aika rauhassa. Pyörittely kulki mukavasti, ja n. 20 km taittui 41 minuutissa. Siitä jälleen kotiin, lenkkareiden vaihto ja kohti jokirantaa. Viisi kilometriä juoksua keskivauhdilla 5:25 min/km. Juoksu kulki hyvin ja oli kivaa. Jalat eivä tuntuneet kovin väysyneiltä treenin jälkeen, mutta särkivät hieman illalla.

Su: Treenin vuoro oli jälleen heti aamulla, ja suunnitelmissa oli 12 kilometrin nousevavauhtinen juoksu. Aloitin ihan hitaasta vauhdista (n. 6:30/km) ja kiristelin siitä pikkuhiljaa. Jalat tuntuivat kuitenkin tukkoisilta ja vauhdin kiristäminen osoittautui hankalaksi, sillä jo 5:30-vauhti tuntui raskaalta. Niinpä päätin typistää lenkin kympin mittaiseksi. Vikalla kilometrillä otin vähän vauhdikkaamman tahdin, n. 4:50/km. Olo oli kuitenkin väsynyt koko viikon rasituksen jäljiltä ja päätin, että nyt on aika rentoutua. Illalla suunnitelmissa on rullailla jalkoja auki ja venytellä.

Ensi viikolla en sitten muuta teekään kuin lyhyen avovesiuinnin (varmaankin keskiviikkona), alle tunnin kevyen pyörälenkin (ti-aamuna) ja avaavan kevyen juoksun (loppuviikolla) ennen kisaa. Fiilis on kyllä tällä hetkellä loistava ja mikä parasta, sunnuntaille on luvattu aurinkoa. Jospa se kesäkin vihdoin alkaisi.

Aurinkoista päivää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti