torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosiyhteenveto ja terveisiä telakalta

Moikka! Viimeiset viikot ovat olleet aikamoista hiljaiseloa blogin puolella, koska liikuntamäärätkin ovat jääneet mitättömiksi. Kärsin ennen joulua aikamoisista penikka- ja polvivaivoista ja joulua edeltävän maanantain hallitreenin jälkeen sairastuin kovaan flunssaan. Joulu meni pitkälti pihisten äänenrippeitä, ja vieläkin vaivaa kova yskä. Kävin kuitenkin eilen pojan ja rattaiden kanssa 4,5 kilometrin fiilistelyllä (vauhti oli 5:36 min/km), joka sujui ihan ok (yskää se ei tosin poiskaan vienyt), ja nyt aamulla arvon, kannattaako tänään lähteä perinteiseen Liedon uudenvuoden juoksuun. Korkeintaan menen sinne hölkääilemään isäni seuraksi vitosen ja annan muiden mennä menojaan, vauhteja on nimittäin tällä kunnolla turha lähteä hakemaan.

Telakalla olo harmittaa, sillä joulun aikaan olisi ollut mahdollisuus hyvään pk-lenkkeilyyn. Sen sijaan keskityin lähinnä syömiseen, enkä uskaltaisi tällä hetkellä astua vaa'alle. Onneksi en sellaista omista :D. Mieli janoaa takaisin treenin pariin, mutta kropasta ei ole löytynyt haluja (ihmiskeho on viisas). Lepo on kuitenkin tehnyt hyvääkin. Ainakin eilisen lenkin perusteella polvi- ja penikkaongelmat ovat hävinneet täysin, eli kun kuntoudun muuten, jalat lienevät taas juoksuterässä.

Vuosi 2015 matkat

Vuosi 2015 ajat
Vuosi 2014

Vuosi 2013, pyöräilysaldosta puuttuu ykkönen edestä :D

Flunssa päätti vuoden, johon on mahtunut kuitenkin paljon hyvää treeniä. Juoksukilometrejä kertyi yli 1500, ja pyöräkilometrejäkin yli 1000. Uintiakin on tullut tehtyä, mutta vanha Suuntoni niitä ei tilastoinut, ja osa jäi pois laskuista. Näin ollen matkat ja ajat eivät täsmää. Tulevana vuonna ja uuden mittarin myötä saan uinnitkin sykkeineen ja vauhteineen hyvin "kirjoihin". Kokonaisuudessaan vuosi on ollut treenimääriltään kovin tähän mennessä. Juoksukilometrit ovat tuplaantuneet edellisiin vuosiin nähden, ja pyöräkilsatkin ovat vuoden 2013 tasoilla. Tosin vuonna 2014 olin suurimman osan ajasta raskaana ja etenkin kesän treenit jäivät hyvin lyhyiksi, joten noihinkin saldoihin täytyy sen osalta olla hyvin tyytyväinen :)

Ensi vuosi tulee olemaan pitkälti juoksu- ja uintipainotteinen, ja pyöräilyn painopiste on kesässä. Pyrin pitämään painopisteen siirtymisestä huolimatta treenini kuitenkin monipuolisena, koska se ehkäisee rasitusvaivoja parhaiten. Lisäksi alkuvuonna täytyy lisätä voimatreenin määrää, joten täytyy aloittaa heti tammikuussa kyykkääminen salilla. Salitreeni on jäänyt viime aikoina harmittavan vähäiseksi, ja se kyllä tuntuu kropassa.

Mikäli jotain voin tulevalle vuodelle itseni ja kaikkien teidän puolesta toivoa, niin terveyttä. Pysyköön flunssat tästedes loitolla ja keho kunnossa. Oikein hyvää uutta vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti