maanantai 15. helmikuuta 2016

Viikon 6 treenit

Huomenta!

Helsinki kutsuu jälleen, mutta onneksi näin aamutuimaan on aikaa pävitellä viime viikon kuulumiset. Ja voi mikä viikko se olikaan, oikeaa treenin riemua. Juoksua tuli plakkariin 63 km sisältäen yhden vetotreenin, yhden vauhtileikittelyn ja 20 km pitkiksen sekä verkkaa. Vetoreeni oli viikon selkeä huippu. Tein sen jälleen matolla, nyt kun mattojuoksu kulkee eikä alkuviikon sää oikein taaskaan houkutellut ulos sateen vuoksi. Verkkojen jälkeen ohjelmassa oli siis 3x2000 m 3 min palautuksin. Viimeksi olin juossut paritonnisen pidemmän vetotreenin yhteydessä syksyllä (tuolloin 4:40 min/km), joten vetojen lähtövauhti oli vähän mysteeri. Päätin kuitenkin ettei kovin paljoa löysäillä, joten lähdin liikkeelle 4:30 min/km-vauhdista ja kiristin siitä jälkimmäisille vedoille hieman. Lopulta vetojen kesto oli 9:00, 8:50 ja 8:40 (4:30, 4:25, 4:20 min/km). Koska tarmoa riitti vielä pitkien vetojen jälkeen, juoksin vielä 2x500 m parin minuutin tuntumaan. Treeni sujui erinomaisesti, ja askel alkoi painaa vasta viimeisessä vedossa. Kai se on pakko myöntää, että jotain on tapahtunut vauhtikestävyyden puolella.

Parin päivää vetotreenin jälkeen oli sitten vuorossa VL. Tein 14,5 km treenin, jossa kiihdyttelin ja hidastelin vauhtia aina kilometrin välein. En halunnut tehdä treenistä kovin rankkaa, joten hölkkäsin hitaat kilsat n. 6:00-6:10-vauhtia ja nopeat 5:00-4:50-vauhtia. Keskivauhdiksi tuli 5:33 min/km. Viikon kruunasi puolestaan pitkis, jonka pituudeksi tuli 20 km. Päätin että vedän lenkin todella kevyesti ja seuraan vain sykkeitä, jotka pidin väh. 15 lyöntiä aerobisen kynnyksen alla eli pitkälti PK1-alueella. Parin viimeisen kilometrin aikana nostin vauhtia, mutta keskivauhti oli hidas, 5:58/km. Pitkis ei tuntunutkaan juurikaan seuraavana päivänä, joten ehkä vauhteja voisi vähän nostaa seuraavalle kerralle.

Nyt tuli uintiakin kasaan mukavasti
Juoksukilometrien lisäksi viikkoon kuuluivat luonnollisesti uintitreenit, ja niiden osalta viikosta tulikin oikea superviikko. Kävin tiistaina aamukuudelta uimassa pikaiset 1500 m ja torstaina viihdyin samaisen matkan verran Paimion uimahallissa. Perjantaina meille tupsahti sähköpostiin seuran kevään uinti-ilmoittautumiset, ja samalla ilouutinen: meillä starttaa lauantaiaamuisin ohjattu uintivalmennus, jossa keskitytään pitkiin sarjoihin. Hihkuin innosta, sillä tämä oli juuri sitä, mitä olin kaivannut. Aamutyöläisenä en oikein jaksa illan uintitreenejä, joten ohjatut uinnit ovat jääneet pitkälti välistä, mutta nyt asia siis korjaantuu. Tosin aikaiset aamuherätykset jatkuvat nyt myös lauantaisin, sillä altaassa täytyy olla klo 7:30 :)

Ensimmäinen treeni oli heti viime lauantaina, ja siinäpä sitten uitiin. Ensin verkat ja muutama lyhyempi tehopätkä, sitten viisikymppisiä reipas-kevyt-kevyt-rytmityksellä. Pääsarja oli 100-200-300-400-500-600 m (pidempää ei ehditty), vuorotellen lättäreillä ja pullareilla ja ilman. Meitä oli onneksi hyvä porukka uimassa, ja saimme pidettyä mukavaa vauhtia yllä. Ja ai että, miten se porukalla uiminen on helpompaa. Pidemmätkin vedot sujuivat kuin itsestään, vaikka kädet alkoivat olla hyytelöä treenin loppupuolella. Yhteensä metrejä tuli treenin aikana 3600, eli pisin matka mitä olen kerralla uinut. Ihan mahtavaa, tätä lisää!

Viikon päätti vielä sunnuntaina tekniikkatreeni, josta sai taas toisenlaista kosketusta veteen monipuolisuutensa vuoksi. Yhteensä uintikilometrejä tuli kasaan yli 8, mikä on minulle ihan loistava saldo. Joka viikko tuskin pääsen samoihin määriin, mutta yritän pitää kiinni tavoitteestani uida vähintään 3xviikossa.

Tällä viikolla vuorossa on lauantain testijuoksu, joten juoksutreeni keventyy loppuviikkoa kohti edettäessä. Salitreeni jäi viime viikolla työkiireiden vuoksi välistä, joten yritän ehtiä sinnekin, sekä tietenkin uimaan. Ihanaa alkanutta viikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti