maanantai 1. helmikuuta 2016

Kuin kala vedessä

Huomenta!

Nyt täytyy sanoa, että takana on paras kevyt viikko aikoihin! Olen päässyt taas kunnolla kiinni uinnin makuun, ja pääsinkin altaaseen viikon aikana neljä kertaa. Olo on kuin kalalla vedessä, vaikka niin sulavaan liikehdintään taitaa vielä olla aika pitkä matka :D
Tiistaina olin sopinut treffit Imppariin hyvän ystäväni kanssa. Mikäs sen parempi tapa hoitaa ystävyyttä kuin virkistävä aamu-uinti klo 6 :) ehdittiin hyvin pukkarissa vaihtamaan kuulumiset ja uimaan hieman yli puoli tuntia (n. 1500 m), jonka jälkeen suuntasimme energisinä kotiin ja tein vielä suht pitkän työpäivän. Sovimme, että otamme aamu-uinnin jokaviikkoiseksi tavaksi, niin hyvä olo siitä tuli.

Takana hyvä, uintipainotteinen viikko

Muut uintivuorot olivatkin seuran. Perjantaina menin Raision Ulpukkaan treeneihin, mutta harmiksemme valmentaja oli kiireinen joten täysin ohjattu vuoro ei ollut. Onneksi saimme ohjelman, jonka mukaan uimme parisen kilsaa. Perjantai-illan jälkeen kävin vain kotona nukkumassa ja lauantaina suuntasin taas altaaseen seuramme aamuvuoroon. Treeniin kuului mm. 10x50 m kovempaa, ja luulenpa että sain taas pitkästä aikaa käsivedon kuntoon. Olen hieman tuskaillut uintitekniikkani kanssa viime kuukausina, sillä tuntuma on ollut, että käsiveto menee läpi eikä siinä ole voimaa. Nyt olen ihan erikseen yrittänyt keskittyä sen tekniikkaan ja luulen, että se on alkanut tuottaa tulosta. Virallista testiuintia en ole pitkiin aikoihin tehnyt, ja aika sille alkaisi olla kypsä, jotta näkisin, onko kehitystä viime vuodesta tapahtunut.

Uintiviikkoni päättyi sunnuntai-iltana seuran tekniikkatuntiin, jossa en ole käynyt viime kevään jälkeen. Se oli taas ihan mahtavaa! Että oli ihanaa nähdä kaikkia treenikavereita pitkästä aikaa ja tehdä siinä sivussa vielä hyvä treeni. Muutenkin tuntui, että kulki. Uintia täytyy kyllä lisätä etenkin nyt, kun olen päässyt sen makuun hyvin kiinni. Kokonaisuutena uintikilometrejä tuli viikon aikana lähes 8, mutta ei yhtään tunnu siltä. Tavoitteena on tästä lähtien käydä vähintään 3 kertaa viikossa viihtymässä altaassa.

Muutoin ei viikkoon kuulunut kummempia. Kävin keskiviikkona jälleen spinningissä, jonka tein nyt vähän kovemmilla tehoilla, kun alla ei ollut edellisen päivän raskasta juoksua. Myös yksi salikerta mahtui viikkoon. Juoksukilometrejä tuli kokoon vaatimattomat 13, joista puolet rattaiden kanssa Aurajoen rantoja ihastellen. Uskon, että jalkani ovat edellisen postauksen jälkeen nyt palautuneet, ja aion kokeilla juoksutuntumaa tänään kiihtyvällä lenkillä. Tärkeä huomio viime viikolta on se, että tarvitsen selkeän jaksotuksen treeniin etenkin juoksun suhteen. Kaksi kovempaa viikkoa/yksi kevyt viikko sopi minulle hyvin viime keväänä, ja taitaa olla edelleen paras rytmitys. Tällöin jalat ehtivät lepoviikon aikana palautua ja fiiliskin pysyy hyvänä. Tästä on hyvä jatkaa jälleen juoksupainotteisempaan viikkoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti