maanantai 20. huhtikuuta 2015

Pyöräkilometrejä ja epävirallinen juoksuennätys

Huomenta kaikille uuteen viikkoon! Viime viikko kului niin kiireisissä tunnelmissa, että nyt on hyvä koota kasaan ajatuksia treeneistä. Omien töiden lisäksi sain olla hieman tavallista enemmän arkena juniorimme kanssa, mikä asetti pieniä haasteita treenien aikataulutukseen. Esimerkiksi viikon vk-lenkki eli kilsan vedot tein soveltaen niin, että poika istui rattaissa kun äiti juoksi: ensin alkuverryttelyn, ja sitten 5x1000 m parin minuutin hölkkäpalauttelulla. Vetojen kilometriajat olivat viiden minuutin tietämissä, eli hyvä treeni tuli kaiken kaikkiaan tehtyä ja poikakin tykkäsi seurata vaihtuvia maisemia.

Perjantai-illalla lähdin viikon pitkälle lenkille teemalla "mennään fiiliksen mukaan". Yritin olla vilkuilematta liikaa sykemittaria, ja sen sijaan löytää hyvän matkavauhdin 21 kilometrilla. Se onnistuikin hyvin, ja jälkeenpäin katsottuna kellotin tasaisia, alle kuuden minuutin kilometrejä. Vilkaisin kelloon noin 16 kilometrin kohdalla ja huomasin, että tässähän olisi saumat uuteen puolimaratonin epäviralliseen ennätykseen. Muutenkin olisi hyvä testata kirivalmiutta HCR:ää ja Tukholmaa silmällä pitäen. Niinpä lähdin kiristämään vauhtia tasaisesti niin, että viimeiselle kilsalle ajaksi tuli 5:07 min. Ja niin siinä kävi, että 21 km taittui 20 sekuntia alle kahden tunnin. Tämä on siis samalla epävirallinen ennätykseni, sillä aikaisemmin olen kellottanut ajaksi muistaakseni 2:08 ja muutama sekunti päälle. Tämä antaa ihan hyvää tuntumaa toukokuun kisoja ajatellen.

Lauantaina oli superlauantai, kun treeniä kertyi yhteensä 4 tuntia. Vetäisin aamulla lenkkikamat jälleen päälle ja lähdin lenkille kohti Impparia, jossa tein monipuolisen, parin kilsan uintisetin. Olen tainnut mainita, että motivaatio uinnin kanssa on ollut hieman hukassa. Päätin korjata asian alkamalla noudattaa puolimatkalle suunniteltua uintiohjelmaa, jonka nappasin Triathlonhaasteen sivuilta. Se lisäsi saman tien mielekkyyttä treeniin, ja viikolla tuli ohjelman avulla uitua 4,5 kilometriä aivan huomaamatta.

Juoksun ja uinnin jälkeen lauantain kruunasi seurakaveriden kanssa tehty pyörälenkki, joka suuntautui akselille Turku-Paattinen-Vahto-Rusko-Raisio-Turku, 55 km. Meininki oli jälleen loistava, ja peesin ansiosta sykkeet pysyivät selvästi alemmalla peruskestävyystasolla. Vaikka saimme hieman vesipisaroita niskaamme lenkin lopuksi, niin hymy oli herkässä. Yhteiset pyörälenkit ovat kyllä ihan parhautta! Lenkin jälkeen otin vielä kolmen kilometrin kevyen hölkän, jotta jalat alkaisivat hiljalleen tottua juoksuun pyörittelyn jälkeen.

Kaiken kaikkiaan treenitunteja kertyi viime viikolla jo lähes 11, joten määrä alkavat olla kohdillaan. Pyöräilyn osuus tulee entisestään lisääntymään treeniohjelmassa kelien parantuessa. Tästä on hyvä lähteä kohti kovempaa viikkoa. :)
Pyörälenkki treenikavereiden kanssa=parhautta.
Toivottavasti ilmat suosivat, jotta saan kasvatettua pyöräilyn määrää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti