maanantai 13. huhtikuuta 2015

Viikko 15, sopivan höntsä

Huomenta taas jostain väliltä Turku-Helsinki, maanantain toimistopäivä kutsuu :)
Viime viikko oli otsikkonsa mukaan sopivasti höntsä. Pidin viime maanantain Tulppaanijuoksun jälkeen jopa kolme päivää lähes täyttä taukoa treenaamisesta. Näihin päiviin sopi myös torstain syntymäpäiväni, jota juhlistettiin kuuden ruokalajin aterialla. Ei olisi kyllä mieli tehnytkään lenkille tai pyöräilemään sen syömisen jälkeen. Kaskiksessa nautittu ateria vei kuitenkin kielen mennessään, voin kyllä suositella lämpimästi.

Treenitunteja kertyi viime viikolla maltillisesti.

Iloiset pyöräilijät lenkin loppumetreillä.
Tauko teki hyvää, ja loppuviikolla treeniaikataulutus palasin pitkälti normaaliin. Lauantaina oli triathlon-päivä sisältäen kaikki kolme lajia. Aamuvarhaisella n. 5 kilometrin hölkkä Impivaaran uimahalliin, jossa ensin oma uintitreeni ja sen jälkeen polskuttelua vauvan kanssa. Siitä kotiin, lounasta, jonka jälkeen oli lähtö lauantaipyöräilyyn seuran treenikavereiden kanssa. Iltapäivän lenkillä aurinko paistoi ja lämpötilat nousivat kevään kärkilukemiin. Lisäksi olin hakenut Bianchini pari päivää aikaisemmin huollosta, joten pääsin kokeilemaan tuntumaa ulkona pitkän traineritalven jälkeen.

Tapasimme Auranlaakson ABC:llä, josta pyörittelimme lentokentän kautta Paattisille ja sieltä Liedon asemalle, Lietoon ja Hämeentietä takaisin aloituspisteeseen. Kilometrejä tuli minulle yli 61, joten ihan mukaviin lukemiin päästiin ja vauhtikin pysyi maltillisena, niin kuin se kevään ensimmäisillä lenkeillä kuuluukin. Fiilis oli lenkin jälkeen hyvä. Meillä on kyllä mahtava treeniporukka, ja etenkin yhteislenkit ovat kyllä ihan paras vaihtoehto urheilla. Onnekseni tämä ilo jatkui vielä sunnuntaina, kun kiersimme hieman eri kokoonpanolla noin 10 kilometrin lenkin Kaarinassa. Ehdimme onneksi pois alta ennen sittemmin taivalle kivunutta saderintamaa. Oli kiva juosta välillä ihan sillä hitaimmalla vauhdilla, ja lenkki oli lauantain pyörän jälkeen täysin palauttava.

Olen huomannut, että tämä viikkorytmitys perus-kova-kevyt sopii minulle erinomaisesti. Olo on kevyen viikon jälkeen energinen, ja raskaalle viikolle on edelleen varaa lisätä tehoja kesän kisakauden lähestyessä. Lisäksi pyöräilyn lisääntyminen monipuolistaa mukavasti treeniä ja sen osuus tulee edelleen kasvamaan, samoin sen myötä treenituntien.

Näillä tunnelmilla perusviikkoon. Hyvää maanantaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti